Diabetescaféen Hvis man bliver ramt af en kronisk sygdom som diabetes, opstår der mange spørgsmål: Hvordan skal jeg leve? Hvorledes påvirker min sygdom mit arbejdsliv? Hvad må jeg spise? Du kan sikkert give flere eksempler på dilemmaer, man oplever som diabetiker.

I lokalforeningen Hillerød-Halsnæs har vi oprettet to forskellige Diabetescaféer, hvor man kan være sammen med andre mennesker, som har diabetes tæt inde på livet, og tale om de forhold, som er vigtige for en god livskvalitet. I caféen kan man tale med ligesindede om alt mellem himmel og jord, lige som der er mulighed for at få indblik i den nyeste diabetesforskning. Også erfarne diabetikere er velkomne og kan lære nyt eller dele erfaringer om f.eks. pumper og sensor.

Hvad er et cafémøde? Et cafémøde er et møde, hvor alle har mulighed for at fremføre synspunkter, tale sammen og få gode idéer fra andre deltagere. Vi har gode erfaringer med denne form for cafe, som ofte rummer besøg af diabeteslæger og -forskere, af mennesker med forstand på motion og kost og af kommunens diabetessygeplejerske med god viden om det praktiske liv. Vi planlægger at få endnu flere fagpersoner med diabetesindsigt og viden om følgesygdomme til at bidrage på Cafemøderne fremover.

Formålet med Diabetescaféen At give medlemmerne mulighed for at tale med andre, som er i en lignende situation, og at formidle aktuel information om diabetes og den forskning, som finder sted inden for dette område. At være et forum, hvor medlemmer og deres pårørende har mulighed for at få svar på de spørgsmål om diabetes og livskvalitet, som de måtte have. At give deltagerne lejlighed til at tale sammen om andre emner end diabetes. Man mødes således ud fra en fælles baggrund - diabetes - men opdager, at diabetes godt kan integreres i ens hverdag uden ”at fylde det hele”.

Praktiske oplysninger

Hvornår Diabetescaféen i Hillerød er åben den anden tirsdag eftermiddag i hver måned fra klokken 16.00 til klokken 19 30. Kan forlænges yderligere ved et senere foredrag. I Frederiksværk den sidste mandag i hver måned mellem klokken 17 og 20 30. Kan ved særlige oplæg og særlige foredrag enten starte en time tidligere eller forlænges en time.

Hvor Cafemøderne i Hillerød finder sted i Kedelhuset /Frivilligcentret, Fredensvej 12, 3400 Hillerød (bag biblioteket). Cafemøderne i Frederiksværk finder sted i Frederiksværk Frivilligcenter, Skjoldborg, Valseværksstræde 5A, 3300 Frederiksværk,

Gratis at deltage ,og der er ingen forhåndstilmelding. Foreningen byder på kaffeog te. Desuden kan man købe brød, ost, frugt og et glas vin for en 20kr.

Vi håber at se dig, gerne med pårørende!

Henvendelse vedrørende Diabetescaféen rettes til: Formand Birgitte Kistrup, telefon 2178 3222 E-mail bir.kistrup@gmail.com eller Næstformand Inge Mynster-Nielsen, E-mail inge.mynster@gmail.com

Yderligere information om sted og indhold - se her på hjemmesiderne under "Nyheder 2019" og de pågældende måneder